Hilversum: Gemeente gaat op zoek naar een andere plek voor UMTS-mast

vrijdag, 02 april 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gooi- en eemlander 1 april 2010

Op zoek naar andere plek UMTS-mast

Hilversum -

De gemeente Hilversum gaat samen met de KPN en wijkbewoners in de Hilversumse Meent op zoek naar een alternatieve plek voor de omstreden UMTS-mast.

Protesterende Meentbewoners hebben - via de Stichting Hilversumse Meent en de actiegroep Hilversumse Meent Stralingsvrij - de eerste slag gewonnen.
Zij maken bezwaar tegen plaatsing van de (voor het bereik noodzakelijke) zendmast op de locatie Meent 8, naast de basisscholen en een kinderdagopvang.

De Meentbewoners kregen woensdagavond steun van de gemeenteraad, die het college van b en w opdracht gaf eerst n of meer alternatieve locaties voor de UMTS-mast te onderzoeken. Totdat dit onderzoek is verricht en de gemeenteraad over de resultaten heeft gepraat, mag de gemeente Hilversum geen ontheffing verlenen voor plaatsing van de zendmast.
De wijkvereniging is al met een alternatief plan gekomen. Te weten: de plaatsing van n of twee antennes 'verborgen' in of tegen de noord- en/of zuidkant van de groengordel.

Voor het originele bericht zie:
www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/hilversumplassen/article5960929.ece/Op-zoek-naar-andere-plek-UMTS-mast .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie