Overheid subsidieert NS met bestraling treinreizigers. Eerste treinen rijden vandaag.

maandag, 29 maart 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 29 maart 2010

NS: eerste treinen met draadloos internet uitgerust.

De NS laten vandaag de eerste treinstellen met draadloos internet rijden. Momenteel betreft het alleen het traject Amsterdam Bijlmer - Leiden. De komende drie jaar rollen de NS op alle trajecten draadloos internet uit. De treinen krijgen tv-schermen met actuele reisinformatie. Mobiele operator T-Mobile verzorgt de internetverbinding. Passagiers kunnen in de trein gebruik maken van WiFi-toegang.

De NS stoppen 45 miljoen euro in de uitrol van draadloos internet, de Nederlandse overheid subsidieert de uitrol met 15 miljoen euro. In 2008 strandde een eerder project met draadloos internet in de trein toen de toenmalige NS-partner KPN stelde dat het verdienmodel niet rendabel was. Arriva voerde het afgelopen voorjaar al samen met ProRail en NS een proef met gratis internet uit op het traject Leeuwarden-Groningen. Deze treinmaatschappij krijgt een subsidie van 1.1 miljoen euro.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=726385 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie