NS: Gratis draadloos internet in de trein. Gezondheidsproblemen gratis bijgeleverd.

zondag, 28 maart 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Bright.nl 22 maart 2010

Draadloos internet in de trein gratis

Auteur: Tonie van Ringelestijn

Volgende week maandag gaan de eerste Intercity's met wifi aan boord rijden. De eerste drie jaar is gebruik ervan gratis.

Na jaren vertraging komt wifi aanstaande maandag eindelijk naar de NS-Intercity. De eerste NS-trein met draadloos internet aan boord gaat dan rijden vanaf Amsterdam Bijlmer, melden de NS en T-Mobile. Het is de eerste in een reeks Intercity's met wifi, waarvoor de verbinding wordt geleverd door T-Mobile. De start op 29 maart is nog net op tijd: een paar maanden geleden werd beloofd dat de wifi-treinen in maart de rails op gingen

Behalve webtoegang voor reizigers wordt de verbinding ook gebruikt voor het tonen van actuele reisinformatie op beeldschermen in de trein. Het draadloze internet in de trein is mogelijk door een subsidie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en is bedoeld om reizen per trein te promoten onder mensen die nu nog de auto pakken. Ieder treinstel heeft zijn eigen wifi-router die verbinding maakt met T-Mobiles zendmasten.

De NS selecteert overigens een aantal fanatieke Twitteraars die maandag 29 maart een gratis ritje in die eerste wifi-Intercity krijgen in een speciale 'lounge-coupé' van Amsterdam Bijlmer naar Leiden.

De Arriva-trein tussen Leeuwarden en Groningen heeft al sinds vorig jaar draadloos internet aan boord.

Voor het originele bericht zie:
www.bright.nl/draadloos-internet-de-trein-gratis .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie