Valkenburg: Berg dreigt UMTS mast in de kern te krijgen. SP verzet zich.

zondag, 14 maart 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Valkenburg SP 13 maart 2010

Berg dreigt UMTS mast in de kern te krijgen!

Uit antwoorden op vragen van de SP fractie blijkt dat B&W van de gemeente Valkenburg a/d Geul er geen enkel probleem mee heeft als in het centrum van Berg een UMTS mast geplaatst wordt. B&W zien geen enkel gevaar in de sterke straling die in de omgeving van de UMTS mast aanwezig is.

Daarmee gaat men volledig voorbij aan onafhankelijke onderzoeken die gedaan zijn en beroept men zich alleen op onderzoeken die in opdracht van aanvragers van UMTS masten gedaan zijn.
Dit ondanks dat de SP fractie gewezen heeft op resultaten van onafhankelijke onderzoeken die te vinden zijn op www.stopumts.nl

B&W hebben aan de UMTS aanbieder gevraagd of het mogelijk is hun UMTS aanbieding te koppelen aan de mast van Falcon radio. De straling wordt daarmee in dat gebied zelfs een optelsom van verschillende stralingsbronnen.
De SP fractie wil bewoners nu al oproepen om zich te organiseren voor verzet tegen UMTS in de kern van Berg en is uiteraard bereid om acties daadkrachtig te ondersteunen. Natuurlijk kunnen inwoners ook contact opnemen met mensen uit Cadier en Keer die met succes een UMTS mast kort bij de bewoonde kern hebben tegen weten te houden.

Voor het oorspronkelijke bericht zie:
valkenburg.sp.nl/bericht/43118/100313-berg_dreigt_umts_mast_in_de_kern_te_krijgen.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie