Documentaire over de gevaren van GSM straling uitgezonden door Canvas nu ook op YouTube

vrijdag, 12 maart 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd e berichten:
Berichten%20Nederland/4575
Artikelen/3754

Een uitzending van Canvas op 9 maart 2010 was gewijd aan de bekende documentaire Sous le feu des ondes.
Indien u de Nederlandstalige uitzending gemist heeft kunt u die nog (in 6 video's van 10 min) bekijken op YouTube:
www.youtube.com/view_play_list?p=8D312DDFE385E23B .

Gerelateerde video's op YouTube:
www.youtube.com/user/arjunus .
microondas.tv/videos/umts-vernietigt-bomen.html


Dinsdag 9 maart 2010

Documentaire over de mogelijke gevaren van gsm-stralen en de manier waarop de wetenschap, de overheid n de publieke opinie daarmee omgaan.

Slapeloosheid, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, kanker : het zijn maar enkele van de kwalen die worden toegeschreven aan de elektromagnetische straling van gsms. Er worden steeds meer studies uitgevoerd, maar de wetenschap blijft verdeeld over de vraag of gsm-gebruik nu al dan niet schadelijk is voor de volksgezondheid. Maar dat doet de polemiek alleen maar toenemen.

Op basis van het voorzichtigheidsprincipe stellen sommige mensen en instellingen vragen bij de houding van de overheden,. Die wordt schuldig verzuim verweten of medeplichtigheid met de machtige spelers in de markt van de mobiele telefonie. Maar die kolkkenluiders worden op hun beurt beschuldigd van paranoia en onnodige paniekzaaierij.

Wat is er echt van aan? Dat onderzoekt deze ARTE-documentaire van Jean-Chrisophe Ribot. Met een mix van interviews, archiefbeelden, experimenten en animatie schat de film in hoe groot het risico van gsm-gebruik eigenlijk is. Tegelijk is het een reflectie op het groeiende wantrouwen van het publiek tegenover de industrie en de rol die de wetenschap speelt in dit debat.

Voor de originele aankondiging zie:
programmas.canvas.be/category/documentaire/deze-week-docu/ .

Gerelateerd bericht:
Berichten%20Internationaal/3858 .

Gerelateerde video's op YouTube:
www.youtube.com/user/arjunus .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie