Aantal gsm- en UMTS-antennes stijgt verder om meer omzet te genereren.

maandag, 01 maart 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Beron: Antennebureau 1 mrt 2010.

Aantal gsm- en UMTS-antennes stijgt in vierde kwartaal

Het aantal gsm- en UMTS-antenne-installaties in Nederland is het laatste kwartaal van 2009 gestegen. Waren er eind september 2009 21.183 antenne-installaties voor mobiele telecommunicatie in werking, op 31 december 2009 waren dat er 21.539. Dit betekent een stijging van ongeveer 1,7%.

Reden stijging
Een antenne kan maar een bepaald aantal oproepen tegelijkertijd verwerken. Het gebruik van mobiele datadiensten blijft echter groeien. Om aan de vraag te kunnen voldoen, is het noodzakelijk meer capaciteit te creëren. Daarom worden er steeds nieuwe antenne-installaties bij geplaatst.

Daling gsm 1800
In tegenstelling tot het aantal gsm 900 en UMTS-antennes, is het aantal gsm 1800 antennes gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Waarschijnlijk heeft dit met het bereik van de toepassing te maken. Dit is toegelicht in de vorige antenne-update.

De nieuwe antennegegevens van KPN, T-Mobile en Vodafone zijn verwerkt in het Antenneregister. Klik hier voor een totaaloverzicht waarin per antenne-installatie de locatie, coördinaten, toepassing en antennehoogte zijn weergegeven.

Uitbreiding Antenneregister
Op 1 januari 2010 is het Antenneregister wettelijk verankerd. Hierdoor wordt het Antenneregister uitgebreid met gegevens van meer dan 25.000 antenne-installaties. Dit zijn onder andere antenne-installaties die worden gebruikt door omroepen, luchthavens, spoorwegen en radiozendamateurs.

Het nieuwe, uitgebreide Antenneregister is gereed in april 2010. Vanaf dan zijn er maandelijks nieuwe antennegegevens in het register te vinden. Meer informatie over de wettelijke verankering van het Antenneregister vindt u hier:

www.antennebureau.nl/kopmenu/actueel/nbsp/ttnews_artikel/aantal-gsm-en-umts-antennes-stijgt-in-vierde-kwartaal/actueel/?cHash=2bc87ed52e .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie