Drechterland: Gemeenteraad blijft zich verzetten tegen zendmast Venhuizen. Moedige CDA-voorman.

dinsdag, 23 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: NHD 23 febr 2010

Drechterland blijft zich verzetten tegen zendmast Venhuizen

HOOGKARSPEL -

De Drechterlandse politiek blijft bij haar verzet tegen een umts-zendmast aan de Westerkerkweg in Venhuizen. Alleen wordt die strijd uitbesteed aan burgemeester en wethouders.

De gemeenteraad nam maandagavond hiervoor een motie aan. Daarin wordt het college opgeroepen alles uit de kast te halen om de zendmast tegen te houden. Die komt in de ogen van een grote meerderheid te dicht bij de bebouwde kom.

De raad staat door een uitspraak van de rechtbank buitenspel. Die vindt dat alleen het college een oordeel mag geven, omdat de mast - bij nadere beschouwing -binnen de bebouwde komt ligt. En niet daarbuiten, zoals Drechterland dacht.

Het CDA bracht namens GBD, D66/GroenLinks en de PvdA de motie in, als extra prikkel voor het college. Alleen de VVD vond het een loos gebaar. Volgens Jaap Klasen zou dat verzet pas echt wat voorstellen als de coalitie ook alle bestaande 5 umts-zendmasten zou wegjagen. ,,Anders is het trekken aan een dood paard.''
Een getergde CDA-voorman Thaam Wijnker stelde dat zijn partij dat doel inderdaad voor ogen heeft.

Meer hierover dinsdag in het Dagblad voor West-friesland

Voor het originele bericht zie:
www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article5838749.ece/Drechterland-blijft-zich-verzetten-tegen-zendmast-Venhuizen .

Een dag eerder, nog voor de raadsvergadering waar B&W teruggefloten werden door de gemeenteraad, publiceerde het NHD een ander bericht:
www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article5838749.ece/Drechterland-blijft-zich-verzetten-tegen-zendmast-Venhuizen .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie