Hilversum: Ouders in de Meent (terecht) bang voor straling.

donderdag, 18 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gooi en Eembode 16-18 febr. 2010

Ouders in de Meent bang voor straling

HILVERSUMSE MEENT - Er is onrust in de Hilverumse Meent ontstaan vanwege een aanvraag van de KPN voor de bouw van een hoge zendmast pal naast de scholen voor basisonderwijs: de Sterrenwachter, de Gooische Daltonschool, de Ichthus school en het kinderdag-verblijf de Bijenkolonie.

Ongeveer zestig ouders en buurtbewoners hebben zich gebundeld in de belangengroep Hilversumse Meent Stralingsvrij omdat zij willen dat de zendmast in het buitengebied wordt geplaatst. De belangengroep vindt het zeer verontrustend dat de KPN de zendmast in een dichtbevolkte wijk wil plaatsen én naast de scholen voor basisonderwijs en een kinderdagverblijf. Hierdoor worden bewoners en jonge tot zeer jonge kinderen langdurig blootgesteld aan elektromagnetische straling, menen zij.

De belangengroep wil dat gemeenten en providers de plaatsing van zendmasten op kwetsbare plaatsen als scholen, zorginstellingen en plaatsen waar veel mensen langdurig aanwezig zijn, vermijden. 'De overheid zou een voorbeeld kunnen nemen aan een aantal grote woningbouwcoöperaties die hebben besloten om uit voorzorg geen antennes meer te plaatsen op haar woningcomplexen. Verder vinden wij dat, met name kinderen, moeten worden beschermd tegen elektromagnetische straling, omdat zij in een groeiproces zitten. Straling kan hierdoor een nadelige invloed hebben op hun ontwikkeling.'

De belangengroep wil met KPN in overleg om een alternatieve locatie te bepalen voor de zendmast waardoor schoolgaande kinderen en de bewoners in de Hilversumse Meent worden ontzien. Op 19 maart houdt de KPN een inspraakavond in het wijkcentrum de Meent voor de bewoners.

Voor het originele bericht met reacties zie:
www.echo.nl/ge-hi/buurt/redactie/988590/ouders.in.de.meent.bang.voor.straling/#reacties .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie