Lochem: College trekt half boetekleed aan inzake umts mast te Eefde.

woensdag, 17 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 17 febr. 2010

College trekt boetekleed aan

Auteur: Gerrit Jan Riedstra.

EEFDE - Het Lochemse college van b en w trekt een klein beetje het boetekleed aan wat betreft de plaatsing van een mast voor umts in Eefde.
Bewoners van de Meijerinkstraat en de omgeving deden in deze krant hun beklag over het feit dat met hen er nooit overleg is geweest. De zaak is nu onder de rechter.

De gemeente stelt vast dat ze het besluit op de gemeentelijke pagina's heeft gepubliceerd. ''De gemeente heeft hiermee voldaan aan haar wettelijke verplichting'', is de lezing van het college.

Wat de omwonenden, verenigd in buurtcomité Het Wunderink, betreft had het college zich wel wat actiever mogen opstellen. Het onderwerp ligt gevoelig, alleen al door de onduidelijkheid wat betreft gezondheidsgevaren op de lange termijn.

Het Wunderink verwijt het college dat het de mond vol heeft van burgerparticipatie en toch in de praktijk de buurt niet actief informeert.

Het college geeft dat toe. Het wil over de kwestie nu niet veel zeggen omdat de zaak onder de rechter is.

Dat had wellicht kunnen worden voorkomen, stelt het college, als de buurt was betrokken bij de plannen voor de mast.

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/lochem/6255831/College-trekt-boetekleed-aan.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie