Hilversum: Angst voor straling in de Meent.

woensdag, 17 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gooi en Eemlander 16 febr. 2010

Angst voor straling in de Meent

Hilversum -

Bewoners van de Hilversumse Meent zijn in verzet gekomen tegen de bouw van een hoge zendmast van KPN bij drie basisscholen en een kinderdagopvang. Zo'n zestig ouders en buurtbewoners bundelen de krachten in de belangengroep Hilversumse Meent Stralingsvrij.

Volgens de groep worden bewoners en jonge kinderen langdurig blootgesteld aan elektromagnetische straling. De verontruste bewoners benadrukken dat 'ondanks alle onderzoeken onzeker blijft wat de schadelijke gevolgen zijn van blootstelling'. Ze dringen er daarom op aan masten niet op dit soort kwetsbare plekken neer te zetten.

'Bedreigd' worden de basisscholen De Sterrenwachter, Gooise Daltonschool, Ichtusschool, kinderdagverblijf De Bijenkolonie en peuterspeelzaal 't Spinnetje. KPN heeft bewoners inmiddels uitgenodigd voor een inspraakbijeenkomst over de mast op 19 maart.

,,Ze willen ons geruststellen, maar wij laten ons niet in slaap sussen'', kondigt woordvoerster Miranda Jacobs aan. Hilversumse Meent Stralingsvrij gaat er nu al vanuit dat het zal uitdraaien op een rechtszaak tegen de zendmast. ,,We hebben al contact met een gespecialiseerde advocaat. Desnoods procederen we door tot het Europese hof.''

Het wrange van de anti-stralingscampagne is dat het haaks staat op een actie van andere Meentbewoners, die pleiten voor een beter bereik van hun mobiele telefoons. Daarvoor werden eind 2008 bijna 250 steunbetuigingen opgehaald.

Voor het originele artikel zie:
www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/hilversumplassen/article5812357.ece/Angst-voor-straling-in-de-Meent- .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie