Geldrop: Geen zendmast van Vodafone in Dommeldal. Gemeente trekt vergunning in.

woensdag, 10 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 9 febr. 2010

Geen zendmast van Vodafone in Dommeldal

GELDROP - Er komt geen zendmast voor mobiele communicatie in het Dommeldal. Telecombedrijf Vodafone ziet af van plaatsing van de mast, het gemeentebestuur heeft de vergunning ingetrokken.

Volgens een gemeentewoordvoerder heeft wethouder W. Vissers (PvdA/GroenLinks) op verzoek van de gemeenteraad contact gezocht met Vodafone. ''De vraag was in hoeverre plaatsing van de zendmast noodzakelijk was. Vodafone heeft na onderzoek geconcludeerd dat de zendmast niet perse noodzakelijk is en onvoldoende rendement oplevert.''

De mast van bijna veertig meter hoog zou in natuurgebied Dommeldal komen, vlakbij twee basisscholen. De aanvraag was in strijd met het bestemmingsplan. Verschillende bezwaren werden ingediend, die zijn door het college niet ontvankelijk en ongegrond verklaard.

De directeur van de Dommeldalschool en een wijkbewoner stapten vervolgens naar de rechter. Voor woensdag 10 februari stond een zitting bij de rechtbank gepland. ''Zonder tegenbericht ga ik ervan uit dat die zitting niet plaats zal vinden. De rechter zou zich alleen uitspreken over de ontvankelijkheid van ons beroep'', aldus een van de bezwaarmakers.

Mogelijke plaatsing van de zendmast zorgde binnen de gemeenteraad voor veel commotie. Met name de voorgestelde locatie in een natuurgebied en de strijdigheid met het bestemmingsplan waren reden voor onvrede.

Voor het originele bericht zie:
www.ed.nl/regio/geldropmierlo/6215568/Geen-zendmast-van-Vodafone-in-Dommeldal.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie