Winterswijk: UMTS tegenhouden met bij en vleermuis.

dinsdag, 09 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 8 febr. 2010

UMTS tegenhouden met bij en vleermuis

Auteur: Sjoerd van der Werf.

WINTERSWIJK -

''Het wemelt hier van de vleermuizen.De hele omgeving is hier een belangrijk jachtgebied voor diverse soorten.''

De hele omgeving is hier een belangrijk jachtgebied voor diverse soorten.'' De verontwaardiging van Henk Rotteveel is groot. Samen met enkele bewoners van de woonwijk Bargerbosch blijft de Winterswijker zich verzetten tegen de plaatsing van een bijna veertig meter hoge UMTS-mast aan de noordzijde van Winterswijk.

De buurtbewoners blijven het oneens met de gemeente Winterswijk, ze zijn al langer tegen de plaatsing. Volgens Rotteveel al sinds 2007, toen er al eens 250 handtekeningen tegen plaatsing werden opgehaald.

De gemeente besloot onlangs om KPN toch toestemming te geven voor de plaatsing van een nieuwe antennemast in het noorden van Winterswijk. Een mast in een bosje bij de Waliënsestraat kan, er zouden geen vleermuizen wonen en het kappen van enkele bomen zou niet zo bezwaarlijk zijn. De mast staat niet in het zicht, in tegenstelling tot de andere locaties.

Zie verder De gelderlander van dinsdag 9 februari

Voor het originele bericht zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/article6213404.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie