Ruurlo: Straling kerktoren maakt gezin ziek

vrijdag, 05 februari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd artikel: Folders/4328

Bron: de Stentor 5 febr. 2010

Straling kerktoren maakt gezin ziek

RUURLO - 'Help! De kerktoren geeft straling'. Dat is de titel van het boek dat Ria Luttikhold- Lurvink (52) uit Ruurlo heeft geschreven over de ervaringen van haar en haar gezin met elektromagnetische straling.
De straling van draadloze apparatuur, mobiele telefoons, navigatie­systemen en antennes op hoge gebouwen maakte volgens Luttikhold haarzelf en een kind van haar ziek.

Het verhaal van Ria Luttikhold begint in 2003. In dat jaar verhuisde het gezin naar Zieuwent. Naar een huis dat niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk onder de imposante Sint Werenfriduskerk stond. Een kerk waarop (maar daar kwam ze later pas achter) diverse antennes stonden. ,,Na de verhuizing werd onze oudste zoon ziek en ikzelf vertoonde na drieënhalf jaar dezelfde verschijnselen. Wij hebben namelijk de gevoeligheid om ziek te worden van elektromagnetische stralingsvelden wanneer de belasting te hoog wordt'', zegt Luttikhold.

Het boek 'Help! De kerktoren geeft straling' is ontstaan nadat Luttikhold vorig jaar januari door de website StopUMTS werd gevraagd naar haar ervaringsverhaal. Het werd een verhaal over de speurtocht naar het antwoord op de vraag waarom mensen ziek worden in het huis onder de kerktoren. Geeft de kerktoren dan echt straling? Ria Luttikhold: ,,Nee, de kerktoren zelf natuurlijk niet maar wel de antenne-installaties die erop zitten. We leven in een groot elektromagnetisch veld. Computers en draadloos internet zijn niet meer weg te denken. We zijn overal mobiel bereikbaar, navigatiesystemen brengen ons waar we willen zijn en met de draadloze babyfoon houden wij ons kind in de gaten en bijna iedereen heeft een DECT telefoon (draadloze huistelefoon). Maar helaas hebben deze ontwikkelingen ook een keerzijde. De problemen als gevolg van straling kunnen heel groot zijn. Zo had onze zoon grote problemen op school veroorzaakt door de elektromagnetische straling.'' De Ruurlose wil haar 'bijna onwerkelijke verhaal' vertellen aan mensen die hetzelfde kan overkomen of die iemand kennen met deze klachten.

Het boek zet de soorten straling waarmee mensen in het dagelijks leven te maken hebben op een rijtje. Ook staat aangegeven hoe je die straling zoveel mogelijk kunt vermijden. Geen technische uiteenzetting, het boek is vooral bedoeld om mensen bewust te maken van de aanwezigheid van elektromagnetische velden. ,,Maar het is ook voor beleidsmakers, zodat ze later nooit kunnen zeggen dat ze het niet geweten hebben.''

'Help! De kerktoren geeft straling' (15 euro) is te bestellen via de website www.uitgeverijakasha.nl .

Voor het originele artikel zie:
www.destentor.nl/regio/lochem/6194772/Straling-kerktoren-maakt-gezin-ziek.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie