Venhuizen: Gemeente in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank Alkmaar inzake zendmast.

woensdag, 27 januari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: NHD/Webregio 27 jan 2010

Zendmast KPN mag toch aan Westerkerkweg

26 januari 2010

VENHUIZEN - De telefoonprovider KPN mag alsnog een zendmast oprichten op de hoek van de Westerkerkweg en de Markerwaardweg in Venhuizen. Dit heeft de rechtbank in Alkmaar bepaald, meldt het NHD.

De KPN had een zaak aangespannen tegen de gemeente Drechterland, omdat deze dit een verkeerde plek vindt voor een zendmast van 37 meter hoogte. Vorig jaar wees de gemeente een bouwvergunning af. Dit gebeurde omdat het volgens de gemeente om agrarisch gebied gaat. Dit valt buiten de bebouwde kom.

De KPN vindt dat echter veel te streng. Volgen de bouwtekening van de gemeente zou de mast in het akkerland komen. Terwijl de praktijk is dat de mast op de betonnen verharding van het agrarisch bedrijf van Langedijk moet komen. De gemeente wil het er niet bij laten zitten. Het college zal hoger beroep aantekenen.

Voor het originele bericht zie:
www.webregio.nl/west-friesland/regionaal-nieuws/artikel/562013/zendmast-kpn-mag-toch-aan-westerkerkweg.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie