Agentschap Telecom breidt Antenneregister uit

dinsdag, 26 januari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: telecommagazine 25 jan 2010

Agentschap Telecom breidt Antenneregister uit

Het Agentschap Telecom gaat het Antenneregister, waarin een totaaloverzicht is opgenomen van alle telecomantennes, flink uitbreiden.

Het register dat nu nog is bedoeld om een zo compleet mogelijk overzicht te geven van alle gsm- en UMTS-antennes in Nederland, gaat het komend jaar flink uitbreiden. Het nieuwe register gaat inzicht geven in locaties en zenderkarateristieken van antenne-installaties. Burgers kunnen hierdoor beter worden geïnformeerd over de aanwezigheid van antenne-installaties in hun leefomgeving.

Uitbreiding
Naast alle gesm- en UMTS-antennes worden vanaf nu alle vast opgestelde antenne-installaties geregistreerd die met meer dan 10 decibel watt (dBW) vermogen uitzenden. Dit betekent dat het register meer dan 25.000 opstelpunten zal gaan bevatten van installaties met verschillende toepassingen. Naast gsm- en UMTS-antennes worden nu ook antennes van onder meer radioamateurs, omroepen, luchthavens en spoorwegen opgenomen. De antenne-installaties van hulpverlenings- enveiligheidsorganisaties, justitie en defensie worden niet in het register opgenomen.

Voor het originele bericht zie:
www.telecommagazine.nl/Nieuws/61080/Agentschap-Telecom-breidt-Antenneregister-uit .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie