''Met een simpele zwaai van je arm van je geld afgeholpen''.

zaterdag, 23 januari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Standaard

‘Gsm wordt elektronische portefeuille van de toekomst'

Auteur: (nta)

BRUSSEL - Atos Worldline, de Franse moeder van Banksys, werkt aan tal van nieuwe toepassingen om de markt van elektronische betalingen spectaculair te laten groeien. ‘De banksector mikt tegen 2015 op een verdubbeling van de markt in België tot 2 miljard transacties per jaar. Eenmaal de nodige strategische keuzes gemaakt zijn, kan het snel gaan', zegt ceo Dirk De Cock.

Volgens Atos Worldline wordt uw gsm de portefeuille van de toekomst, zelfs al komen de gsm-betalingen zelf voorlopig niet van de grond. Enkele nieuwe gsm-toepassingen, zoals elektronische getrouwheidskaarten en bonuspunten, worden dit jaar in België gelanceerd. Nadeel is wel dat zij vooral werken op dure smartphones zoals de iPhone.

Atos verwacht op korte termijn dan ook meer van ‘m-billing', een toepassing die eind 2009 al werd gelanceerd en grote bedrijven toelaat om facturen te sturen en te innen via gewone gsm.

Ten slotte wordt ook een nieuwe, moderne betaalterminal gelanceerd. Die heeft niet alleen een kleurenscherm, maar ook een detector om de klanten aan de kassa met één simpele zwaai contactloos te laten betalen.

Voor het origineel zie:
www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=BE2L91K5 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie