Bergeijk: Zendmast in Riethoven

woensdag, 13 januari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad jan 2010

Zendmast in Riethoven

RIETHOVEN - Er komt een zendmast van KPN in Riethoven. Het Bergeijkse college van burgemeester en wethouders heeft goedkeuring verleend aan plaatsing van de mast op de hoek van de Stevertsebaan en de Broekhovenseweg.

De gemeente Bergeijk gaat het stukje grond aan KPN verhuren.

Eerder waren er ook al plannen voor een zendmast in Riethoven. Het ging toen om en plek tegenover de huidige locatie. Veel omwonenden maakten bezwaar tegen het plan, waarna het weer werd ingetrokken. ''Nu staat het dichtstbijzijnde huis op 127 meter van de mast'', zegt verantwoordelijk wethouder Pieter Bax. ''Dat is een ruime afstand, dus wat ons betreft is er geen bezwaar tegen plaatsing van de mast.''

Bovendien zijn er volgens de wethouder nogal wat problemen met het bereik van mobiele telefoons in Riethoven. Die problemen worden met plaatsing van de mast opgelost.

Het besluit van het college ligt binnenkort ter inzage. Het is dus nog mogelijk om bezwaar te maken tegen het plan.

Voor het origineel zie:
www.ed.nl/regio/kempen/6076365/Zendmast-in-Riethoven.ece .

Opm. Stopumts:
Wethouder Pieter Bax is er zeker niet van op de hoogte dat rond zendmasten in een straal van 400 meter geklaagd wordt over slapeloosheid en andere neurodegeneratieve gezondheidsklachten.
Staat zijn eigen huis op 127 meter van een zendmast?
Neemt hij de schade van de waardevermindering van het onroerend goed op zich?
Nog steeds acht de Nederlandse overheid de economische belangen van de Telecomindustrie belangrijker dan de (gezondheids)belangen van haar burgers. En in dit geval verdient de gemeente er ook nog aan door te verhuren aan KPN. Nemen ze als eigenaar van de grond ook de aansprakelijkheid over van KPN?
De tijd zal het leren.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie