Winsum: Wethouder trekt boetekleed aan

woensdag, 13 januari 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Dagblad voor het Noorden 13 jan 2010

Wethouder trekt boetekleed aan

Winsum -

Wethouder Johan Steen trok dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Winsum uitgebreid het boetekleed aan voor alle onduidelijkheid rond de eventuele komst van een UMTS-zendmast van KPN op het Lombok-terrein. De wethouder zei dat het hem stak dat een grote groep bewoners in Winsum geen vertrouwen meer in hem heeft en dat hij daar zelf de oorzaak van was.

In mei 2009 is bewoners toegezegd dat het voorstel zou worden herzien en gezocht zou worden naar andere locaties. Pas 29 januari is hierover een gesprek met KPN. De raad verschilde van mening of dit nu betekent dat het voorstel echt was ingetrokken en of er dus sowieso een andere locatie komt. Daarover kon Steen echter nog steeds geen volledige duidelijkheid geven.

Voor het originele bericht zie:
www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/article5688547.ece/Wethouder-trekt-boetekleed-aan .

Ook RTV Noord bericht op 13 jan 2010 over Winsum:

Winsum zoekt toch andere locatie voor UMTS-mast

WINSUM - De gemeente Winsum gaat eind deze maand met KPN overleggen over een alternatieve locatie voor een omstreden UMTS-mast.

De mast zou vlakbij een woonwijk in Winsum-Oost komen, maar omwonenden zijn daar niet blij mee. Ze vinden dat de 35 meter hoge mast de omgeving ontsiert en vrezen dat de straling hun gezondheid schaadt. De bezwaarmakers geven overigens wel toe dat ze zelf gebruik maken van een mobiele telefoon. De gemeente is desalniettemin bereid om op zoek te gaan naar een andere locatie.

Voor het origineel van dit artikel zie:
www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=88206 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie