Lage Vuursche: Koningin Beaterix wordt eindelijk ook behoorlijk bestraald.

maandag, 21 december 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Gooi en Eemlander 20 dec. 2009

Eindelijk gsm-bereik bij Drakensteyn in de Vuursche

Het buurtschap Lage Vuursche, de omringende bossen én Kasteel Drakensteyn hebben na maanden inregelen en controleren, eindelijk een goede dekking voor de mobiele telefonie. ,,Het is flink verbeterd, beter dan het ooit geweest is'', meldt Steve Hufton, woordvoerder van KPN.

Lage Vuursche had tot de zomer een nogal verouderde mast voor mobiele telefonie, legt Hufton uit. Vandaar dat het bedrijf van de zomer een nieuwe, dertig meter hoge mast plaatste. Aan de Slotlaan, tussen de hoge bomen op het terrein van Kasteel Drakensteyn, zodat het gevaarte vanaf de weg amper te zien is. Het bereik zou daardoor aanmerkelijk beter moeten zijn, zo was de bedoeling. Bij de installatie van de mast speelde mee dat Lage Vuursche de toekomstige woonplaats van Koningin Beatrix wordt. Sterker nog, Koninkrijkszaken had KPN uitdrukkelijk gevraagd om het bereik te verbeteren. Maar van een betere dekking bleek allesbehalve sprake, bleek van de zomer. Er kwamen nogal wat klachten binnen bij de provider.

Dat leidde ertoe dat KPN, volgens Hufton, lang bezig is geweest om de zaak goed in te regelen. Alles is nagelopen, alles moest opnieuw getest worden. Dat duurde lang, en het was een ingewikkelde klus. Maar het is nu gelukkig helemaal op orde.

Bezoekers, wandelaars en de mensen die in Lage Vuursche wonen hebben nu voortaan een goed bereik, weet de woordvoerder zeker. Toch kan het zijn, benadrukt Hufton, dat er op sommige plekken in het bos, het bereik minder is dan je zou willen.

,,Maar dat komt dan door de vele bomen. Die kunnen de verbindingen soms wat in de weg zitten.'' Toch doet de zendmast nu eindelijk wat hij zou moeten doen, benadrukt Hufton. ,,We hebben nu in de Vuursche een perfecte dekking.''

Voor het originele bericht zie:
www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/eemland/article5593979.ece/Eindelijk-gsm-bereik-bij-Drakensteyn-in-de-Vuursche .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie