Rotterdam: Omwonenden zendmast stappen naar de rechter

dinsdag, 08 december 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Zie ook het persbericht onder: Berichten%20Nederland/4274

Bron: De Telegraaf 7 dec. 2009

Omwonenden zendmast stappen naar de rechter

ROTTERDAM - Omwonenden van een omstreden C2000-zendmast in Rotterdam stappen naar de rechter. Ze eisen dinsdag in een kort geding tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Rotterdam dat de antenne voorlopig niet mag worden gebruikt. Een woordvoerster van de rechtbank bevestigde dat de zaak om half twaalf dient.

Minister Guusje ter Horst gaf in juni van dit jaar toestemming voor de bouw van de zendmast (voor communicatie tussen hulpverleners) aan de Suze Groeneweglaan. Omwonenden en een aantal Rotterdamse politieke partijen deden een beroep op de minister om te bekijken of een alternatief 300 meter verderop haalbaar is. Maar volgens de minister is dit niet het geval. De bewoners vrezen de straling van de mast en zijn ook niet blij met de horizonvervuiling.

Ter Horst zag echter geen reden af te zien van de plannen. Volgens de minister moet de veiligheid van de bewoners en hulpverleners in het centrum van Rotterdam zwaarder wegen dan het belang van de bewoners in de buurt van de zendmast van 53 meter hoog.

Voor het originele bericht zie:
www.telegraaf.nl/binnenland/5513546/__Buren_zendmast_naar_rechter__.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie