Mobieltjes eenvoudig te kraken via publiek WiFi-netwerk

woensdag, 25 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 20 nov. 2009

Het gebruik van WiFi-netwerken met mobiele telefoons is erg risicovol. Dat stellen onderzoekers van SMobile Systems in een recent uitgebracht rapport. Het blijkt erg eenvoudig te zijn om communicatie tussen mobieltjes te hacken en zo de beschikking te krijgen over vertrouwelijke gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord voor het mailadres.

Voor de studie werd gebruik gemaakt van de iPhone 3GS, de Nokia N95, de HTC Tilt en Android-toestel T-Mobile G1. In alle gevallen werd de beveiliging van de mobieltjes gekraakt. De onderzoekers gebruikten een zogeheten man-in-the-middle-aanval, waarbij de versleuteling van een SSL-certificaat werd gebroken.

Het rapport stelt dat het van belang is om betere versleuteling toe te passen op het verzenden van vertrouwelijke gegevens via publieke WiF-netwerken. tegelijkertijd geeft de studie aan dat dergelijke aplicaties schaars zijn.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=703910 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie