Alphen aan de Rijn: Inwoners Aarlanderveen tegen komst UMTS-antenne

donderdag, 12 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Berichten%20Nederland/1291

Bron: Webregio 11 nov. 2009

Inwoners Aarlanderveen tegen komst UMTS-antenne

ALPHEN AAN DEN RIJN - Inwoners van Aarlanderveen verzetten zich hevig tegen de plannen van KPN voor het plaatsen van een UMTS-antenne in de toren van de Heilige Petrus en Pauluskerk. De verontruste inwoners hebben maandagavond hun bezwaren aan het kerkbestuur voorgelegd, zo meldt Westonline.

De inwoners maken zich zorgen over de straling die volgens hen schadelijk zou zijn voor hun gezondheid. Volgens de voorzitter van de kerk wordt het besluit over de plaatsing van de antenne daarom in december pas genomen. Wethouder Lyczak erkent dat er een bouwvergunning nodig is voor het plaatsen van de antenne.

Het is niet de eerste keer dat inwoners van Aarlanderveen protesteren tegen de komst van een antennemast. Enkele jaren geleden wisten zij te voorkomen dat T-Mobile een antenne zou bouwen in het dorp.

Voor het originele bericht zie:
www.webregio.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/527307/alphenregionaal-nieuwsartikel527307inwoners-aarlanderveen-tegen-komst-umtsantenneaspx-alphen-aan-den-rijn.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie