Amersfoort. Tik van ombudsman: Onvoldoende informatie over UMTS-mast

woensdag, 11 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Weekkrant 10 nov. 2009

Tik van ombudsman: Onvoldoende informatie over UMTS-mast
Amersfoort Nu

AMERSFOORT - De gemeentelijke ombudsman heeft in een rapport forse kritiek op de wijze waarop de gemeente omwonenden van de Sportlaan heeft geïnformeerd over de voorgenomen plaatsing van een UMTS-mast. De ombudsman concludeert ook dat de gemeente de onrust in de buurt verkeerd heeft ingeschat.

Ruim 500 buurtbewoners ondertekenden het bewaarschrift tegen de plaatsing. Actiegroep 'Stop UMTS Hoogland' heeft de gemeenteraad verzocht plaatsing van de mast tegen te gaan. De omwonenden zijn vooral bezorgd over de langetermijneffecten van de straling op hun gezondheid. De beoogde locatie ligt in een woonwijk, pal naast een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang en een basisschool.

Het onderzoek van de ombudsman is ingesteld na een klacht van een buurtbewoner over het feit dat slechts veertig mensen waren uitgenodigd voor een gemeentelijke informatieavond. De ombudsman stelt dat de gemeente zich bewust had moeten zijn van de onduidelijkheid die er onder burgers bestaat over de risico's van UMTS-masten.

Voor het originele bericht zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2009/november/10/tik_van_ombudsman_onvoldoende_informatie_over_umt .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie