Doetichem: KPN bouwt UMTS-mast in de Wrange. Update + vervolg.

dinsdag, 10 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 9 nov. 2009

KPN bouwt UMTS-mast in de Wrange

DOETINCHEM – De bouw van de UMTS-mast in Doetinchem is, ondanks dat de zaak nog onder de rechter is, een feit. Aannemer Oordt bv uit Vriezenveen is gisteren druk bezig geweest om in opdracht van KPN de fundering voor de mast langs de A18 te plaatsen.

Tegen de bouw van de zendmast aan de Kloosterlaan in de Wrange, bedoeld om mobiele telefonie langs dit gedeelte van de A18 mogelijk te maken, is door veel omwonenden bezwaar gemaakt bij de bestuursrechter. Marcel Jolink, die pal naast de mast aan de Kloosterlaan woont, is verbijsterd.

„De kwestie is nota bene nog niet eens behandeld. We worden gewoon geschoffeerd.” Hij heeft inmiddels contact opgenomen met KPN . „Maar daar zeggen ze keihard dat ze in vergelijkbare zaken altijd gewonnen hebben.” Een woordvoerder van de gemeente Doetinchem bevestigt dat KPN voor eigen risico begonnen is met het werk. „ En de buurtbewoners hebben geen voorlopige voorziening aangevraagd.”

Voor het origineel zie:
www.deondernemer.nl/artikel/2108692/KPN-bouwt-UMTS-mast-in-de-Wrange .

-----------------------------

Eerder berichtten wij als volgt:

Bron: De Gelderlander 6 nov. 2009

KPN bouwt UMTS-mast in de Wrange

De bouw van de UMTS-mast in de Wrange is een feit.

Een aannemer is donderdag en vrijdag druk bezig in opdracht van KPN de mast langs de A18 te plaatsen. Tegen de bouw van de mast, bedoeld om mobiele telefonie langs dit gedeelte van de A18 mogelijk te maken, is door veel omwonenden bezwaar gemaakt.

Boer Marcel Jolink, die pal naast de mast aan de Kloosterlaan woont, is verbijsterd over de gang van zaken. '' De kwestie is nota bene nog niet eens door de bestuursrechter behandeld. We worden gewoon geschoffeerd.''

Hij heeft inmiddels contact opgenomen met KPN. ''Maar daar zeggen ze keihard dat ze in vergelijkbare zaken altijd gewonnen hebben.'' KPN is nog niet voor commentaar bereikbaar.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is KPN voor eigen risico begonnen met het werk; ''En de buurtbewoners hebben geen voorlopige voorziening aangevraagd.''

De KPN bevestigt dat de mast zo snel mogelijk in gebruik wordt genomen.

Voor het originele bericht met een videoreportage van 2 min. zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/article5767908.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie