Zwakke botten door mobieltje

donderdag, 05 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Onderzoeken/4161

Bron: Portable Gear 4 nov. 2009

Zwakke botten door mobieltje

Mobieltjes zijn al geassocieerd met hersentumoren en slapeloosheid, maar nu zouden ze nog een gevaar voor de gezondheid opleveren: ze zouden botten kunnen verzwakken.

Dat beweert althans een team van gezondheidsonderzoekers in The Journal of Craniofacial Surgery. Volgens hen kan de elektromagnetische straling van een mobieltje de botten verzwakken. Dit geldt vooral als de telefoon aan de riem, vlakbij de bekken, wordt gedragen. Als je dit langere tijd achtereen zou doen, zou het je botten aanzienlijk kunnen verzwakken, aldus de onderzoekers.

De onderzoekers zeggen wel dat de onderzoeksresultaten voorlopig zijn. Een nieuwe generatie mobieltjes heeft namelijk waarschijnlijk alweer een lagere stralingswaarde. Tot die tijd adviseren zij echter de telefoon zover van het lichaam te houden als mogelijk is. In het verleden is ook al beweerd dat mobiele telefoons slecht zijn voor de spermakwaliteit en de nieren en voor het slaappatroon. Volgens sommige onderzoekers is de mobiele straling zelfs kankerverwekkend.

Voor het originele bericht zie:
www.portablegear.nl/nieuws/1/55/10180/Zwakke_botten_door_mobieltje.htm .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie