Stijging totaal antenne-installaties in derde kwartaal tot 21183.

zondag, 01 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Opm. Stopumts: Op dit gebied is de informatie van het Antennebureau wél betrouwbaar.
Zie echter Artikelen/3408


Bron: Antennebureau 30 okt. 2009

Stijging totaal antenne-installaties in derde kwartaal

Het totaal aantal in werking zijnde antenne-installaties in Nederland is in het derde kwartaal van 2009 met 1,6% gestegen naar 21183.

Net als in de vorige twee kwartalen is te zien dat het aantal GSM900 en UMTS-installaties blijft toenemen, terwijl het aantal GSM1800-installaties afneemt.

Waarschijnlijk wordt GSM900 meer gebruikt dan GSM1800, omdat lage frequenties verder reiken. Met een GSM900-antenne kan men dus met hetzelfde vermogen een groter gebied bestrijken dan met een GSM1800-antenne. UMTS-antennes hebben een klein bereik, maar meer capaciteit dan gsm-antennes. Door dit kleine bereik moeten UMTS-antennes dicht bij elkaar worden geplaatst om een gebied te bestrijken.

De reden dat het aantal antenne-installaties blijft stijgen, is te wijten aan het feit dat het gebruik van mobiele datadiensten blijft groeien. Antennes hebben echter een beperkte capaciteit. Om meer capaciteit te creëren moeten er daarom steeds nieuwe antennes worden bijgeplaatst.

Voor het originele bericht zie:
www.antennebureau.nl/kopmenu/actueel/nbsp/ttnews_artikel/stijging-totaal-antenne-installaties-in-derde-kwartaal/actueel/?cHash=b1d6197a7a .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie