Ede: Bewoners willen geen umts-mast langs Statepad

zondag, 01 november 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Edestad.nl 31 oktober 2009

Bewoners willen geen umts-mast langs Statepad

EDE - Bewoners van 55 adressen in de Rietkampen hebben bezwaar gemaakt tegen het plaatsen van een umts-mast op een weiland langs het Statepad en de A12. Het gaat om bewoners van de Spinozastate, Simonsstate en Kingstate.

De bezwaarmakers zijn niet blij dat de gemeente de komst van de mast niet aan de bewoners bekend heeft gemaakt. Bovendien viel de publicatie in de krant middenin de zomervakantie, waardoor veel omwonenden er geen kennis van konden nemen. Ook was voor de bewoners onduidelijk waar de mast precies zou komen. Bovendien is volgens de bezwaarmakers de antennedrager in strijd met het bestemmingsplan, industriegebied met lage bebouwing. Tevens maken zij zich zorgen over de medische gevolgen van de straling die door de zenders wordt verspreid, waardevermindering van hun huizen en vinden zij het verstoring van het uitzicht.

Voor het oorspronkelijke bericht zie:
www.edestad.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Bewoners-willen-geen-umts-mast-langs.443638.news? .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie