Exponentiële groei mobiel dataverkeer zet netwerk onder druk.

maandag, 12 oktober 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 8 okt 2009

Exponentiële groei mobiel dataverkeer zet netwerk onder druk.

Het mobiele dataverkeer zal volgens Unwired Insight tussen nu en 2014 met een factor 20 toenemen. De 3G-netwerken (HSPA) komen daardoor onder grote druk te staan. Vooral het toenemend gebruik van smartphones en datatoepassingen is debet aan de groei. De exponentiële toename is merkbaar sinds 2008. Ook de beschikbaarheid van datakaarten, flatfee data-abonnementen en een betere netwerkdekking dragen bij aan de toename van het dataverkeer.

Unwired Insight baseert zijn berekening van de groei van het dataverkeer op een reeks factoren, zoals het aantal en soort apparaten dat een 3g-verbinding gebruikt, het soort mobiele datadiensten en de frequentie van hun gebruik, de vervanging van vaste door mobiele telefoons en de beschikbaarheid van zware tv-, radio- en multimediadiensten voor smartphones.

Een deel van de groei van het mobiele dataverkeer zal overigens worden opgevangen doordat steeds meer smartphones gebruik kunnen maken van het groeiende netwerk aan WiFi-hotspots. Ook snelle investeringen in het praktisch gebruik van nieuwe technologie zoals LTE en mobiele WiMax kan een oplossing voor het verwachte capaciteitsprobleem bieden.

Voor het originele artikel zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=695616 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie