Hellendoorn: KPN mag verder gaan met bouw UMTS-mast

zaterdag, 03 oktober 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tubantia 2 okt. 2009

KPN mag verder gaan met bouw UMTS-mast

HELLENDOORN / ALMELO -
Telecombedrijf KPN kan verder gaan met het realiseren van een zogenoemde UMTS-mast aan de Ommerweg ter hoogte van het perceel 132-134, die straks moet zorgen voor een betere dekking van zijn netwerk voor mobiele telefonie.

Dat is het gevolg van de uitspraak van de Almelose bestuursrechter, die deze week een verzoek van de Stichting Stralings Arm Nederland en omwonenden van de bewuste locatie aan de Ommerweg voor het treffen van een voorlopige voorziening niet-ontvankelijk heeft verklaard. De op 8 september door de rechtbank opgelegde bouwstop komt hierdoor te vervallen.

De aanvragers van de voorlopige voorziening keerden zich tegen de bouwvergunning, die Burgemeester en Wethouders van Hellendoorn aan KPN hadden verleend. De bezwaarmakers zijn vooral bang voor toekomstige gezondheidsklachten als gevolg van de straling van deze masten en vinden dat deze mast ergens anders moet worden neergezet. Hellendoorn heeft echter het VNG-standpunt omarmd dat er tot nu toe geen sluitend wetenschappelijk bewijs is dat deze masten schadelijk zijn voor de gezondheid.

Opm. Stopumts:
Let u vooral op de woordkeuze van het VNG standpunt: er is wel bewijs, zelfs wetenschappelijk bewijs, maar nog geen sluitend wetenschappelijk bewijs!


Voor het originele artikel zie:
www.tctubantia.nl/regio/reggestreek/5601431/KPN-mag-verder-gaan-met-bouw-UMTSmast.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie