C2000: 'Communicatiesysteem reddingsdiensten ramp' (Upd + Gecorrigeerd Commentaar Stopumts)

zaterdag, 03 oktober 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bericht oorspronkelijk geplaatst 28 Sept. 2009, update met commentaar 1 Okt. 2009
Commentaar gecorrigeerd 3 okt. 2009

Commentaar Stopumts:
De huidige C2000 werkt op ongeveer 350 Mhz. Bij het analoog systeem, dat vroeger de politie, GGD en brandweer gebruikt werd, lag de frequentie tussen de 76 en 460 Mhz. De frequentie van C2000 ligt dus niet hoger dan bij het analoog systeem. Maar wat wel een groot verschil is, is dat er voor het digitale systeem veel meer veldsterkte nodig is dan voor het analoge systeem.
Daar waar analoog nog werkt, laat het digitale systeem het afweten en dat is de oorzaak van het niet goed functioneren. Als op het analoog signaal een beetje ruis zit, is de verbinding nog steeds aanwezig. Een digitaal systeem kent geen ruis, bij ruis op het digitale systeem is de verbinding weg. Het netwerk voor C2000 is dus hoe dan ook hopeloos, het enige alternatief is een grotere veldsterkte....

Hoogfrequente velden zoals GSM en UMTS dringen niet zo goed door, ze kunnen geen grote afstanden overbruggen en worden al gauw geabsorbeerd door de betonnen wanden van parkeergarages ... en door mensen, bomen, dieren en stenen.
Het is dus een illusie dat een systeem voor mobiele telefoons zoals GSM ook geschikt zou zijn voor een netwerk van hulpdiensten en het C2000 systeem zou kunnen ondersteunen bij rampen.


Bron: De Volkskrant
Zie: www.volkskrant.nl/binnenland/article1294652.ece/Communicatiesysteem_reddingsdiensten_ramp .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie