Arnhem: Ook ondergrondse bestraling.

vrijdag, 25 september 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron; De Gelderlander 25 sept 2009

C2000 ook in garage Centraal

ARNHEM - De parkeergarage Arnhem Centraal, onder het station, wordt binnenkort voorzien van C2000, het landelijke communicatiesysteem van hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance.
Daarmee komt een einde aan de situatie dat de brandweer bij calamiteiten direct een verbindingswagen moet sturen omdat anders geen communicatie mogelijk is in de garage, waar duizend auto's kunnen parkeren.

De bouw van de garage begon in 1998, op basis van vergunningen die in 1996 en 1997 zijn verleend. C2000 was toen nog in ontwikkeling. Het communicatiesysteem is pas sinds 2006 operationeel.

Reden voor zorg is er volgens de gemeente niet. Dankzij het cameratoezicht kan het Parkeerbedrijf incidenten in parkeergarage Arnhem Centraal snel melden. Bovendien voldoet de parkeergarage aan hoge brandveiligheidseisen, aldus een woordvoerder.

Tegelijk met C2000 zullen ook gsm- en UMTS-verbindingen mogelijk worden gemaakt, zodat straks ondergronds ook mobiel kan worden gebeld.

Voor het originele artikel zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/arnhem/article5562753.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie