Barendrecht: Staatsraad heeft makkelijk praten; not in his backyard.

woensdag, 23 september 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Reformatorisch Dagblad 23 sept 2009

Kans op schadegeld voor zendmast Barendrecht nihil

DEN HAAG – De kans is klein dat Barendrechter R. Westerbaan een forse planschadevergoeding van de gemeente kan eisen voor de plaatsing van een umts-zendmast bij zijn woning. Dat bleek dinsdag bij de Raad van State.

Westerbaan woont vlak bij de nieuwe zendmast van 38 meter hoog. De mast staat aan de Marijkesingel. De Barendrechter diende een planschadeverzoek bij de gemeente in omdat hij vreest dat zijn woning flink in waarde is gedaald door de komst van de zendmast. „Mensen zijn huiverig voor zendmasten als deze, omdat niet uitgesloten is dat de straling van de zenders gezondheidsklachten opleveren”, zei de raadsman van Westerbaan.

Staatsraad H. Lubberdink zei dat nog lang niet bewezen is dat de straling van gsm en umts-zenders gezondheidsklachten opleveren. Weliswaar lopen er nog onderzoeken naar eventuele effecten op lange termijn, maar andere onderzoeken hebben geen onmiddellijke effecten vastgesteld.

In eerdere uitspraken stelde de Raad van State dat gevoelens van vrees of onvrede over bijvoorbeeld de komst van een asielzoekerscentrum geen reden kan zijn voor planschadevergoeding. De staatsraad meent dat de angst voor umts-zendmasten ook eerder een kwestie van gevoel is dan van feiten. Uitspraak over enkele weken.

Voor het originele artikel zie:
www.refdag.nl/artikel/1434176/Kans+op+schadegeld+voor+zendmast+Barendrecht+nihil.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie