Losser: Omwonenden tegen zendmast De Lutte

dinsdag, 08 september 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tubantia 8 sept. 2009

Omwonenden tegen zendmast De Lutte

DE LUTTE - De gemeente Losser wil het mogelijk maken een hoge UMTS zendmast te plaatsen in de bebouwde kom van De Lutte. Omwonenden zien dat absoluut niet zitten. Zij vrezen aantasting van hun woongenot en de gevolgen voor de gezondheid.

Inmiddels hebben twintig bewoners van onder meer de Lossersestraat en Essenweg hun zienswijze op de plannen bij de gemeente neergelegd. Laatstgenoemde wil door middel van het verlenen van een vrijstelling op het bestaande bestemmingsplan een mast plaatsen bij de brandweerkazerne van De Lutte aan de Lossersestraat 16.

„Wie verzint zoiets”, oordeelt Dennis Schasfoort kort en krachtig. „Een mast van maar liefst 39 meter. Bijna net zo hoog als de kerktoren van De Lutte. Niet alleen ontsierend en een aantasting van het woongenot voor onze buurt, maar het hele dorp, dat zijn toeristische karakter zo graag wil benadrukken en versterken”, klinkt het verontwaardigd.

Voor het origineel zie:
www.tctubantia.nl/regio/noordoosttwente/5481573/Omwonenden-tegen-zendmast-De-Lutte.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie