Abbekerk: Zorgen politiek over uitbreiding umts

vrijdag, 28 augustus 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: NHD 27 aug 2009

Zorgen PWF over uitbreiding umts

Abbekerk -

De fractie van Progressief West-Friesland in Medemblik wil niet klakkeloos instemmen met de door KPN-mobile gevraagde uitbreiding van de zendinstallatie in de toren van Abbekerk.

Het college heeft de raad laten weten in principe toestemming te willen verlenen voor plaatsing van een nieuwe umts-zendinstallatie naast het uitbreiden van de huidige gsm-installatie. KPN wil zo een oplossing bieden aan het nijpend tekort om gesprekken in de omgeving van Abbekerk te kunnen afhandelen. Met de plaatsing van de nieuwe zendinstallatie zou het aantal genodigde gesprekken nu n in de toekomst afgehandeld kunnen worden.

KPN Mobile wil een compensatie van 2500 euro bieden voor het ongerief tijdens de bouw.

Het plaatsen van umts is vergunningsvrij, maar omdat het opstelpunt staat op eigendom van de gemeente Medemblik heeft het bedrijf de goedkeuring van de gemeente nodig. Uiterlijk en afmeting van de antennes blijf gelijk. Het college op haar beurt wil weten of de raad geen bezwaren heeft tegen de uitbreiding.

Voor het originele bericht zie:
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article5078073.ece/Zorgen+PWF+over+uitbreiding+umtsLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie