Epe: Stand van zaken UMTS-mast, W.G. v.d. Hulststraat

donderdag, 27 augustus 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Gemeente Epe 26 aug 2009

Stand van zaken UMTS-mast, W.G. v.d. Hulststraat in Epe

Nadat B&W geen toestemming heeft gegeven voor de plaatsing van een
UMTS-mast aan de W.G. v.d. Hulstweg in Epe, heeft KPN een beroep
ingesteld bij de Rechtbank in Zutphen. Graag informeren we u nu over de laatste stand van zaken.

Uitspraak rechtbank

De Rechtbank heeft op 27 mei jl. KPN gelijk gegeven. De Rechtbank vond dat de gemeente Epe onvoldoende kon bewijzen dat ouders daadwerkelijk hun kinderen van school zouden halen als er een UMTS- mast op de school komt. De gemeente Epe had namelijk geen schriftelijke bewijzen zoals brieven van ouders of de resultaten van een enquête. Ook was de Rechtbank er niet van overtuigd dat de rol van de school in de wijk zo groot is, dat de leefbaarheid wordt aangetast als de school verdwijnt door te weinig leerlingen.

Hoe verder?

De gemeente heeft nu besloten om geen hoger beroep in te stellen tegen deze uitspraak. Dit omdat de gemeente nog niet voldoende kan onderbouwen of ouders daadwerkelijk hun kinderen van school gaan halen.
Om dit goed te kunnen onderbouwen gaat de gemeente onderzoeken hoe het staat met de leerlingaantallen en de signalen dat ouders hun kinderen van school willen halen. Na het onderzoek zal het bezwaarschrift nogmaals voor advies worden voorgelegd aan de Commissie van Bezwaarschriften.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Oostwoud van de gemeente Epe op telefoonnummer (0578) 678 787.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie