Rotterdam: Politierechter gispt Openbaar Ministerie inzake C2000 zendmast.

dinsdag, 25 augustus 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Stopumts ontving het volgende persbericht:

Rotterdam, 24 augustus 2009

Rotterdam in actie tegen c2000 zendmast. Persbericht en buurtnieuws

O O R V I J G voor Officier van Justitie. Politierechter gispt Openbaar Ministerie in zaak C2000-zendmast en verwijst deze ‘principezaak’ door.

Een principiële kwestie, die de grondbeginselen van de Nederlandse democratie raakt. Zo beoordeelde de Rotterdamse politierechter hedenochtend de aanklacht tegen de Gemeenteraadsleden Arno Bonte en Leo de Kleijn, SP-coryfee Ineke Palm en vier buurtbewoners, die zich op 9 juni hadden vastgeketend aan een hijskraan om de plaatsing van een C2000-zendmast aan de Essenburgsingel te voorkomen.

Volgens de politierechter had het Openbaar Ministerie de aanklacht tegen de zeven verdachten slecht voorbereid en had de Officier van Justitie verzuimd om essentiële informatie aan het dossier toe te voegen. Door dit gebroddel en het principiële karakter van de zaak verwijst de politierechter de zaak nu door naar de meervoudige rechtskamer. Daar zal de zaak op zijn vroegst over enkele maanden voorkomen.

De zeven aangeklaagde actievoerders zijn zeer blij met deze beslissing van de politierechter. Het is een erkenning dat het hier gaat om de vraag, wat burgers mogen doen als een overheid faalt. En over de vraag wie de baas is in Rotterdam: de democratisch gekozen Gemeenteraad, of de ambtenaren van de Minister...

De zendmast is overigens drie maanden na plaatsing nog steeds niet in gebruik genomen. En wist u al dat de Nationale Ombudsman onze klacht tegen de Minister in behandeling neemt? Lees er alles over op www.hierpastgeenmast.nl .

Met vriendelijke groet,

Actiecomité Hier Past Geen Mast
woordvoerder Judith Bokhove
06-24520106Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie