Rotterdam: Gemeenteraadsleden voor de rechter inzake verzet tegen C2000 mast.

zaterdag, 22 augustus 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Stopumts ontving het volgende persbericht:

Rotterdam, 22 augustus 2009

Rotterdam in actie tegen c2000 zendmast

persbericht en buurtnieuws

GEMEENTERAADSLEDEN VOOR DE RECHTER !

Politierechter spreekt zich MAANDAG 24 aug. vanaf 9.00 uur uit over verzet bij actie tegen c2000-zendmast

Weet u het nog? Begin juni trad de politie hard op tegen de Rotterdamse Gemeenteraadsleden Arno Bonte en Leo de Kleijn, die zich samen met enkele actievoerders hadden vastgeketend aan een hijskraan om de plaatsing van een C2000-zendmast aan de Essenburgsingel te voorkomen. Aanstaande maandag zullen zij hun actie voor de politierechter verantwoorden. In totaal zeven actievoerders staan dan terecht: de twee gemeenteraadsleden, SP-coryfee Ineke Palm en vier buurtbewoners. KOMT ALLEN NAAR DE ZITTING! (Ma. 24-8, vanaf 9.00 uur precies, Wilhelminapier 125 Rotterdam legitimatie verplicht). LEES VERDER VOOR ACHTERGROND EN TELEFOONNUMMERS.

(foto: Politieoptreden bij actie tegen plaatsing van de mast op 9 juni jongstleden)


De C2000-zendmast ontsiert nu alweer zon kleine drie maanden het stadsbeeld. Het ministerie van Binnenlandse Zaken had in juni vliegende haast. De mast moest en zou er onmiddellijk komen, ook al was de volledige Rotterdamse Gemeenteraad er tegen. Maar wat blijkt nu? De mast staat nog niet aan. De antenne is nog niet in gebruik!

Kennelijk viel het wel mee met die haast. Kennelijk voldoet het huidige C2000 netwerk toch niet zo slecht als men deed voorkomen. Voor de zoveelste keer zijn de Rotterdamse gemeenteraad en bewoners met onvolledige of onjuiste informatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken opgezadeld.

De strijd is nog niet gestreden. Zeker niet, nu de Nationale Ombudsman onze klacht tegen de Minister in behandeling neemt. Het is eerder voorgekomen dat reeds geplaatste C2000-zendmasten weer werden afgebroken op aandringen van Burgemeester, Wethouders en Gemeenteraad. Wat in een dag kan worden opgebouwd, kan ook in een dag worden afgebroken. Wij gaan dus door!

Met vriendelijke groet,

Actiecomit Hier Past Geen Mast

www.hierpastgeenmast.nl

woordvoerder Judith Bokhove

06-24520106

Mobiele telefoonnummers Arno Bonte (GroenLinks), Leo de Kleijn (SP) en Ineke Palm op aanvraag beschikbaar. Meer fotos van de actie van 9 juni op picasaweb.google.nl/PhilipKuypers/SelectieMast?authkey=Gv1sRgCMWrzKOxz_2iAw&feat=directlink .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie