Zeewolde: Commotie om korte-golfzenderpark

woensdag, 05 augustus 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Harderwijker Courant 4 aug. 2009

ZEEWOLDE – Door de aanvraag van het bedrijf Novec voor een milieuvergunning voor het korte-golfzenderpark (voorheen Nozema) aan de Juttepeerlaan, dreigt een oude discussie op te laaien.

Vooralsnog is het alleen akkerbouwer Leen Geerse die aan de bel trekt. Geerse was voorzitter van de plaatselijke afdeling van de boerenorganisatie LTO toen het onderwerp tot verhitte taferelen leidde. Het park heeft een aantal jaar stil gelegen omdat zenden vanuit een andere locatie goedkoper bleek. Het heikele punt is de straling. De ene groep deskundigen zegt dat er niets aan de hand is. De andere groep zegt: wees voorzichtig en waarschuwt dat er delen in het menselijk lichaam zijn waar stralingseffecten kunnen optreden maar die niet gezien kunnen worden door (medische) apparatuur.

Het zenderpark heeft sinds het er in 1981 gekomen is nog nooit een geldige milieuvergunning gehad. ‘Welk bedrijf in Nederland die ook nog eens zoveel hinder voor de omgeving (storing) en angst voor de gezondheid (straling) oproept kan dit ook zeggen?’ vraagt Geerse zich af. Hij hoopt niet weer naar de Raad van State te moeten.

Voor het origineel zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2009/augustus/04/commotie_over_straling_zenderpark .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie