Someren: Gemeenteraad in de luren gelegd. (Lijst Lierop daargelaten).

zaterdag, 25 juli 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron; Siris.nl 24 juli 2009

Zevende UMTS-mast komt er

De gemeenteraad van Someren heeft op dinsdag 21 juli groen licht gegeven voor de plaatsing van een zevende UMTS-mast op Somerens grondgebied. Elke politieke partij, behalve de Lieropse Lijst, vond dat een motie van vorig jaar waarin het college geen bouwvergunning mhcht afgeven voor een UMTS-mast, geen nut meer had.

De Lieropse Lijst bleef bij haar standpunt van vorig jaar, omdat er geen nieuwe informatie beschikbaar was over de effecten van de stralingen op de gezondheid van de inwoners. Daarnaast wilde zij met die motie in 2008 een sterk signaal laten horen richting de rijksoverheid dat voorzichtigheid in acht moet worden genomen.

Vorige week zijn er in de gemeente Someren metingen verricht en daaruit bleek dat de hoeveelheid straling ver beneden de internationale norm blijft.

Opm. Stopumts:
Juist met deze metingen wordt de bevolking voor het lapje gehouden; de normen zijn 10 jaar geleden 1000 voudig te hoog vastgesteld, alleen rekening houdend met warmte-effecten en niet met biologische effecten.
Allicht dat metingen ver onder die veel te hoge normen blijven.
Het antennebureau weet dat, maar blijft de bevolking misleiden met het resultaat van deze (overigens correct uitgevoerde) metingen.
Ook de Somerse gemeenteraad wordt weer met dit valse argument in de luren gelegd.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie