Uitzending Netwerk over elektro-overgevoeligheid: Straling leidt tot elektrostress

vrijdag, 31 juli 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Netwerk heeft op 30 juli een reportage gewijdt aan elektro-overgevoeligheid .

Het item duurde 14,5 minuten. Gesprekken met een aantal leden van de Stichting EHS, waaronder Carolien Schooneveld, Cees Spek, Hugo Schooneveld en anderen.
U kunt de uitzending alsnog bekijken op:
www.netwerk.tv/uitzending/2009-07-30/straling-leidt-tot-elektrostress .

In de reportage wordt gesteld dat de Gezondheidsraad (GR) het fenomeen elektrogevoeligheid als psychosomatisch beschouwd. Weliswaar heeft de GR zich op dit punt genuanceerder geuit dan de verslaggever van Netwerk maar dit is wel waar het standpunt van de Commissie Elektromagnetische Velden van de GR op neer komt.

De commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad, hoofdzakelijk bestaande uit industrievriendelijke natuurkundigen en ingenieurs, vormt in Nederland het kantelpunt n struikelblok in de objectieve voorlichting aan de bevolking over de gevaren van de draadloze technologie.

Het is een Commissie die een steeds grotere bedreiging vormt voor de goede naam en faam van die Gezondheidsraad.

Zie ook onder internationale berichten:
Berichten%20Internationaal/3858 .


Bron: Netwerk 30 juli 2009

Straling leidt tot elektrostressUitzending van 30 juli 2009

Straling van mobiele telefoons en draadloos internet. De meeste Nederlanders liggen er niet wakker van. Maar een groeiende groep mensen lijdt aan 'elektrostress'. De apparatuur die elektromagnetische straling uitzendt veroorzaakt volgens hen slapeloosheid, desorintatie, branderige pijnen en hartkloppingen.

In Nederland worden deze mensen nauwelijks serieus genomen. Maar in Zweden zijn 'stralingsvluchtelingen', die de stad ontvluchten om aan de straling te ontkomen, een geaccepteerd verschijnsel. En in Belgi brengt de overheid brochures uit met tips om mensen te informeren over de mogelijk schadelijke gevolgen van straling. Netwerk gaat op zoek naar Nederlanders die last hebben van elektrostress.

Onze verslaggever bezocht een winkel met anti-stralingsproducten om te testen hoeveel straling een camera eigenlijk afgeeft. Bekijk de video.

Voor het originele artikel van Netwerk met video zie:
www.netwerk.tv/uitzending/2009-07-30/straling-leidt-tot-elektrostress#comment-2290 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie