Schalkhaar: Strijd tegen komst gsm-mast Schalkhaar lijkt gestreden

vrijdag, 17 juli 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 16 juli 2009

Strijd tegen komst gsm-mast Schalkhaar lijkt gestreden

SCHALKHAAR - De juridische strijd van enkele bewoners van Schalkhaar tegen de bouw van een gsm-mast aan de Kolkmansweg lijkt te zijn gestreden.

De mast staat er al sinds begin dit jaar en de bezwaarmakers namen donderdagmiddag niet meer de moeite naar Den Haag te reizen, waar de Raad van State zich over de kwestie boog.

KPN kreeg in 2007 een bouwvergunning voor de oprichting van een mast van 49 meter hoogte. Omwonenden protesteerden aanvankelijk met succes hiertegen. Een bezwarencommissie van de gemeente adviseerde de wethouder om op zoek te gaan naar een andere locatie. Maar KPN en de gemeente zetten het bouwplan door. Ze wonnen de rechtszaak die de omwonenden bij de bestuursrechter in Zwolle aanspanden, waarna de mast geplaatst werd.

De drie bestuursrechters van de Raad van State hadden vandaag maar tien minuten nodig om de zaak te behandelen. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Voor het origineel zie:
www.deventercity.nl/index.php/deventer-overijssel-nieuws/5890-Strijd-tegen-komst-gsmmast-Schalkhaar-lijkt-gestreden .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie