EU-ministers bezorgd over bijensterfte

dinsdag, 14 juli 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nu.nl 14 juli 2009

Enkele gerelateerde berichten:
Onderzoeken/3290 .
Berichten%20Nederland/3291 .
Artikelen/2719 .
Berichten%20Nederland/2778/ .
Onderzoeken/3636 .
Berichten%20Nederland/3291 .
www.cjr.org/the_observatory/the_bats_and_the_bees.php .


EU-ministers bezorgd over bijensterfte

De EU-ministers van Landbouw zijn ernstig bezorgd over de sterk toegenomen bijensterfte, zo bleek maandag tijdens beraad in Brussel. Een voorstel van Slovenië om de insecten op de lijst van beschermde diersoorten te zetten, stuitte echter op verzet.

Volgens minister Gerda Verburg zijn bijen ''geen wilde dieren, maar al eeuwen gedomesticeerd'' en horen ze op die lijst niet thuis.

Bovendien zou het tot enorme adminstratieve lasten leiden voor zowel imkers als tuinders als bijen als beschermde diersoort zouden worden aangemerkt.

Slovenië kreeg van een aantal lidstaten wel bijval voor zijn voorstel, maar Europees Commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) deelde het standpunt van Verburg.

Pesticiden

Verburg wil wel kijken of er andere manieren zijn om de bijensterfte, die vooral veroorzaakt wordt door het gebruik van pesticiden, tegen te gaan.

Ze pleitte er maandag in Brussel voor om de EU-landen meer te laten samenwerken bij het zoeken naar oplossingen

Voor het origineel zie:
www.nu.nl/algemeen/2041215/eu-ministers-bezorgd-over-bijensterfte.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie