Nieuwe aanvragen bouwvergunning UMTS-masten worden opgeschort, Gemeente Barendrecht

dinsdag, 31 mei 2005 - Categorie: Berichten Nederland

Nieuwe aanvragen bouwvergunning UMTS-masten worden opgeschort
www.cdabarendrecht.nl/artikel.php?artikel=10167

Nieuwe aanvragen voor bouwvergunningen voor de plaatsing van UMTS masten worden opgeschort tot er meer duidelijkheid is over een Zwitsers onderzoek naar de eventuele gezondheidsrisico’s voor direct omwonenden heeft wethouder Silvis in de vergadering van de raadscommissie grondgebied van 27 april 2005 toegezegd. De procedure rondom de bouwvergunning van een UMTS mast in de nabijheid van sporthal “de Driesprong” aan de Marijkesingel is in een zeer vergevorderd stadium. Afbreken hiervan is juridisch (nagenoeg) onmogelijk.
De CDA-fractie wil nogmaals benadrukken dat er op grond van de huidige stand van zaken van de wetenschap en met de adviezen die ons college ook van de GGD Rotterdam ontving, die zich weer baseert op regelgeving van de Gezondheidsraad de plaatsing naar verwachting geen gezondheidsrisico oplevert voor direct omwonenden.

Waarom is de CDA fractie samen met de fractie van SGP-ChristenUnie dan toch in actie gekomen om een opschorting te bepleiten? Een recent onderzoek van TNO liet uitkomsten zien die men toch niet mag bagatelliseren. Maar voor resultaten wetenschappelijk “bewezen” zijn dienen deze resultaten wel door een ander onafhankelijk onderzoeksinstituut te worden bevestigd. Het Zwitsers onderzoek is het thans enig in de wereld lopende onderzoek, die deze “duplo” kan uitvoeren, omdat de proefomstandigheden vergelijkbaar zijn.

Woordvoerder milieuLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie