Telecommunicatiewet maakt beeindigen abonnement mogelijk

woensdag, 17 juni 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Pocketinfo.nl 16 juni 2009

Telecommunicatiewet maakt beeindigen abonnement mogelijk

Auteur: Leander Touw

Op internet staat een onderzoek naar het opzeggen van je abonnement voor de mobiele telefoon. Er blijkt veel mogelijk.


Steeds vaker komen er geluiden uit het veld over de ondoorzichtige en malafide kostenstructuren die telecomproviders hanteren. Ook over de opzegtermijn zijn vaak klachten. De meeste providers hanteren namelijk minimaal 3 maanden opzegtermijn, waarbij de lopende maand er vaak ook nog bij wordt opgeteld.

Gregor Biljardt heeft onderzoek gedaan om te bekijken op welke manier je sneller onder je contract uit kunt komen. Het blijkt wel mogelijk. Als we artikel 7.2 van de telecomwet erbij pakken, zien we dat het mogelijk is om eerder en ook direct je contract op te zeggen. Voorwaarde is dan wel dat de tarieven worden gewijzigd. Dit geldt zowel voor een prijsverhoging als een prijsverlaging. Je kunt dan je abonnement per direct beeindigen.

Het onderzoek behandelt twee verschillende mogelijkheden. Bij de eerste mogelijkheid gaat het over de kostenstructuur van T-Mobile, bij het bellen vanuit verschillende zones. In het tweede deel is gekeken naar het afronden van belminuten naar boven, wat providers maar wat graag doen.

Voor het originele berichtmet doorklikmogelijkheid naar het achterliggende onderzoek zie:
www.pocketinfo.nl/nieuws/internet-en-communicatie/12701/telecommunicatiewet-maakt-beeindigen-abonnement-mogelijk.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie