Eindhoven: Gemeente laat straling UMTS-masten meten hetgeen totaal zinloos is.

dinsdag, 16 juni 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: ED 16 juni 2009

Gemeente meet straling UMTS-masten

EINDHOVEN - Om de onrust over UMTS-zendmasten in te dammen, gaat de gemeente Eindhoven metingen verrichten naar de stralingsniveaus.

Verder wil de gemeente de communicatie met bewoners verbeteren, onder meer door het aanstellen van een ambtenaar die aanspreekpunt wordt voor zendmasten.

Dat hebben B en W bepaald naar aanleiding van een evaluatie van het beleid voor de zendmasten. Het college wijzigt het beleid niet omdat er geen aanwijzingen zijn dat de masten voor gezondheidseffecten zorgen. De straling zou ver beneden de wettelijke norm liggen.

Opm. Stopumts:
Het meten van de straling rond zendmasten is totaal zinloos, het niveau ligt immers altijd ver beneden de wettelijke normen omdat die normen veel te hoog zijn vastgesteld en alleen rekening houden met opwarmingseffecten en niet met biologische effecten.

De normen dienen onmiddelijk 100-voudig en wellicht in de toekomst zelfs 1000-voudig verlaagd te worden zoals de Bio-Initiative Group al in 2008 heeft aangegeven.

Het meten is een zoethoudertje voor onwetende en niet geïnformeerde burgers. Een ander zoethoudertje is het aankondigen van weer verdere studies. Hoe lang kan men nog doorgaan met de bevolking en omwonenden dusdanig te bedotten?


Voor het origineel zie:
www.ed.nl/regio/eindhovenstad/article5116965.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie