Emmeloord: UMTS-mast Toutenburgh illegaal

dinsdag, 09 juni 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Noordoostpolder 11 mei 2009

UMTS-mast Toutenburgh illegaal

De mast is te hoog en past niet binnen het bestemmingsplan.

EMMELOORD - De UMTS-mast van KPN op het dak van Toutenburgh in Emmeloord is illegaal en moet in principe worden verwijderd. KPN is hier door de gemeente Noordoostpolder middels een brief toe gesommeerd, zo wordt door een communicatiemedewerker van de gemeente bevestigd. De antenne zou niet passen binnen het bestemmingsplan.

Voor het plaatsen van masten voor antenne-installaties die minder dan vijf meter hoog zijn, is onder bepaalde voorwaarden geen bouwvergunning nodig. De afdeling handhaving van de gemeente heeft echter geconstateerd dat de mast hoger is dan vijf meter. Deze had niet zonder vergunning geplaatst mogen worden.

KPN plaatste de UMTS-antenne zes weken geleden. Bewoners hebben hiertegen geageerd, maar konden niets uitrichten omdat het om de uitbreiding van een bestaande GSM-installatie ging. Alleen voor het plaatsen van een nieuwe mast op een gebouw is instemming van de bewoners nodig, zo staat in het antenneconvenant. Bovendien stond de inmiddels vervangen mast van KPN al sinds 1998 op het dak van Toutenburgh. Hierop waren de bepalingen die in het convenant staan dan ook niet van toepassing, want het convenant dateert van 2002. De bewoners hadden dus geen enkel wapen in handen om plaatsing van de UMTS-mast tegen te houden.

Nu plaatsing toch illegaal blijkt te zijn, kunnen de kaarten opnieuw worden geschud.

Voor het oorspronkelijke artikel zie:
www.denoordoostpolder.nl/profile/redactienop/article34308.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie