Vastgeketende Rotterdamse raadsleden opgepakt!

dinsdag, 09 juni 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: nu.nl 9 juni 2009

Vastgeketende Rotterdamse raadsleden opgepakt

AMSTERDAM - Twee Rotterdamse gemeenteraadsleden die zich dinsdagochtend uit protest hadden vastgeketend aan een bouwkraan, zijn opgepakt. De actie was gericht tegen de aanleg van een C2000-communicatiemast in de deelgemeente Delfshaven.

Naast GroenLinkser Arno Bonte en SP'er Leo de Kleijn zijn vijf leden van een actiecomité opgepakt.

De politie vorderde het vertrek van de actievoerders op de Essenburgsingel. Toen ze daaraan geen gehoor gaven, werden ze volgens een politiewoordvoerder losgeknipt en afgevoerd.

Bij de actie waren volgens een woordvoerder van de deelgemeente sympathiserende buurtbewoners en scholieren uit de buurt aanwezig.

Straling

Volgens het comité is de straling van de 53 meter hoge mast voor communicatiemiddelen van hulpverleners mogelijk schadelijk en verpest het hun uitzicht. Bovendien komt het gevaarte te dicht bij woonwijken en twee scholen. Er zouden ook goede alternatieve locaties zijn.

De Tweede Kamer boog zich onlangs over de kwestie, maar concludeerde dat die alternatieven onvoldoende zijn. Daarover is de gemeente volgens de zegsman van Delfshaven deze week ingelicht.

De bouw van de toren is al begonnen. Of het protest nog veel uithaalt, is dan ook onduidelijk. Het comité heeft een klacht ingediend bij de Nationale ombudsman.

Opm. Stopumts:
Raadsleden Arno Bonte en Leo de Kleijn komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding.


Voor het originele bericht zie:
www.nu.nl/algemeen/2019029/raadsleden-ketenen-zich-vast-op-bouwplaats.html .

Zie ook de beeld- en audiverslagen op rtvrijnmond::
www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2009%2Fjuni%2FBuurt%20blokkeert%20bouwers%20C2000-mast .


En de verslaggeving van de NRC:
www.nrc.nl/binnenland/article2265440.ece/Rotterdamse_raadleden_opgepakt_bij_protestactie .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie