''Binnenlandse Zaken op ramkoers'' volgens Comité Rotterdam in actie tegen C2000-zendmast.

zondag, 07 juni 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Stopumts ontving onderstaand Persbericht:

------------ persbericht 7 juni 2009 --------------

Rotterdam in actie tegen C2000-zendmast

Het actiecomite heeft gisteren antwoord ontvangen van Binnenlandse Zaken (BZ) op het gemeenschappelijk verzoek met de gemeenteraad om aanvullend en onafhankelijk onderzoek naar de meest optimale antenneinstellingen t.b.v. de locatie Sporendriehoek voor de C2000-zendmast.

Binnenlandse Zaken heeft er voor gekozen om niet in te gaan op de vragen die de Gemeenteraad van Rotterdam haar gesteld heeft. Hiermee kiest BZK voor de ramkoers.

- BZ heeft ondanks uitdrukkelijk verzoek geen onafhankelijk derde er bij betrokken (bewoners hadden aangeboden om de kosten van een derde te vergoeden).

- Er is doelbewust inhoudelijk niet ingegaan op de vraagstelling om richting en vermogen van antennes te variëren om zo een optimaal resultaat te berekenen.

- Er wordt verwezen naar conclusies uit eerdere rapporten, welke juist tekort schoten.

- Er worden wederom onwaarheden naar voren gebracht. Voorbeeld: dekking was aanvankelijk onderzocht op 99% en nu ineens 69%. Dat is technisch onmogelijk.

- BZ heeft telefonisch lacherig de vragen van de Gemeenteraad minachtend afgedaan als: ‘Vraagjes die geen probleem opleveren’.

Kortom: dezelfde bevooroordeelde mensen van vtsPN, die al tot 8 keer toe hun gelijk proberen te halen richting omwonenden via fout machtsmisbruik, doen een herhaling van zetten en denken daarmee ook de Gemeenteraad te kunnen passeren.

Dat zal echter niet zo gemakkelijk gaan.

Het negeren van de democratisch gekozen volksvertegenwoordiging is onacceptabel.

BZ wordt door de bewoners uitgenodigd om aan de Gemeenteraad en aan de omwonenden inhoudelijk tekst en uitleg te geven. Daarna kunnen de Gemeenteraadsleden inhoudelijk een goede afweging maken. Tot die tijd zullen bouwactiviteiten tegengehouden worden. Tot nog toe is BZ tot driemaal toe niet ingegaan op uitnodigingen om transparant inzicht te geven.

Een goede eerlijke en transparante informatieverstrekking is een democratisch recht!

Namens het actiecomité: HIER PAST GEEN MAST

woordvoerder Judith Bokhove (06-24520106)Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie