Rotterdam: Bouw omstreden C2000-zendmast zou komende week beginnen.

zondag, 07 juni 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: AD 7 juni 2009

ROTTERDAM - De bouw van de C2000-mast aan de Suze Groeneweglaan in Delfshaven gaat waarschijnlijk komende week van start, ondanks eerdere protesten van buurtbewoners.
Dat zegt een woordvoerder van minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken). ''We hebben de opdracht gegeven aan de aannemer. Zodra hij zijn planning op orde heeft, gaat hij aan de slag.''

De bewoners zijn fel gekant tegen de 53 meter hoge mast, die betere communicatie tussen de hulpdiensten mogelijk zou maken. De mast zou lelijk zijn en een dubieus effect hebben op de gezondheid. Bovenal zijn ze boos op de ondemocratische manier waarop de plek in hun buurt is gekozen. De minister heeft geen vergunning nodig om de mast te plaatsen.

Bewoners richtten eerder een tentenkamp in en hielden demonstraties om de aannemer te weren. Daarmee wisten ze de bouw te vertragen. De minister blijft er echter bij dat deze plek de meest geschikte is.

Voor het originele bericht zie:
www.ad.nl/rotterdam/stad/3270515/Bouw_C2000zendmast_begint_komende_week.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie