Rotterdam: Bewoners geven niet op

zondag, 24 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Havenloods Noord 22 mei 2009

Bewoners geven niet op

ROTTERDAM - De bewoners van de Essenburgsingel en omgeving geven de strijd niet op. Na de een 'nee' van Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) komen buurtbewoners vrijdagavond 22 mei om 20.00 uur bijeen. Na het rapport over de C2000-mast vinden de bewoners dat zij nog altijd niet gehoord worden. De bijeenkomst is in het St. Franciscus aan de Beukelsdijk 91.
Foto: De Havenloods Noord

Het is volgens Ter Horst niet mogelijk om met andere typen antennes de geplande C2000-mast aan de Suze Groeneweglaan in Rotterdam (Delfshaven) te verplaatsen naar de Sporendriehoek. Ook niet als drie andere C2000-masten in Rotterdam van het modernste type antennes worden voorzien. Alleen een zendmast naast de Essenburgsingel levert voldoende C2000-dekking voor de hulpverleningsdiensten op in het centrum van Rotterdam en verreweg het minste last van handover-problemen.
Volgens de actiegroep 'Hier Past Geen Mast' wordt nog steeds niet geluisterd naar de juiste argumenten en worden onderzoeken zo uitgevoerd dat de uitkomsten gunstig uitvallen voor het ministerie. Zo werd een mast van slechts 45 meter hoog onderzocht in plaats van 54 meter en werd bepaalde informatie achtergehouden van eerder onafhankelijk onderzoek. Woordvoerder Judith Bokhoven noemt het 'power politiek' van Ter Horst.
De minister heeft opdracht gegeven de bouw van de mast te hervatten. Het is de bedoeling om de vormgeving van de mast en de apparatuurruimte zo goed mogelijk in te passen in de omgeving. Omwonenden zijn bang voor gezondheidsrisico's van straling en vinden dat de aanblik van de singels achteruit gaat.

C2000 is het systeem voor mobiele radiocommunicatie (met portofoons en mobilofoons) van politie, brandweer, ambulancediensten en marechaussee. Met C2000 communiceren de hulpverleners onderling en met de meldkamer.

Voor het originele artikel zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2009/mei/22/bewoners_geven_niet_op_83 .

Voor een politierapport voor Binnenlandse Zaken over deze zendmast zie het bijgevoegde PDF document.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie